Ara...

24 Aralık 2011 Cumartesi

K1-K2-K3-K1*-K2* K YILDIZ YETKİ BELGESİ

ULAŞTIRMA BAKANLIĞININ VERDİĞİ EŞYA TAŞIMASI İLE İLGİLİ YETKİ BELGELERİ HAKKINDA HERŞEYİ SİTEMİZDE BULABİLİRSİNİZ. BUNLAR K1 YENİLEME, K2 YENİLEME, K2* YENİ BELGE, K1* YENİ BELGE, K2* ALMAM GEREKİR Mİ?, K1* ALMAM GEREKİR Mİ, K1 YILDIZ K2 YILDIZ ALMAM GEREKEN BELGELER NELER DİLEKÇE GÖTÜRMEM GEREKİR Mİ, K1 BAŞVURU DİLEKÇESİ K2 BAŞVURU DİLEKÇESİ BAŞVURU FORMU DOBLOYA BELGE ALINIR MI CADDYE K2 ALINIR MI K1 YENİLEMESİ İÇİN NELER GEREKİR 75 TON İSTİAP GEREKİR Mİ 25 TON İSTİAP GERKEİR Mİ GİBİ SORULARIN CEVAPLARINI BULABİLİRSİNİZ..

6 yorum:

  1. Yıldızlı k1 belgesinin eşe devrinden sonra bir yıl içinde tonaj arttırımı yapılması gerekiyor mu bilgi verir misiniz ?

    YanıtlaSil
  2. Bilindiği üzere, K1* yetki belgesinin verilmesine dair Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nin 13 üncü maddesi, aşağıdaki hükmü barındırmakta olup, K1* yetki belgesi alırken asgari kapasite, sermaye şartı aranmadığından devir edilince de aranmayacaktır. Ancak 1 birim özmal taşıt olması şarttır.

    "Sadece kamyonetlerle iliçi ve/veya şehiriçi taşımacılık yapmak üzere başvuran gerçek kişilerden 1 adet özmal birim taşıt dışında asgari kapasite ve sermaye şartı aranmaz ve bunların yetki belgesi ücretlerinde ( Değişik ibare:RG-25/7/2014-29071) % 90 indirim uygulanır. Bu şekilde yetki belgesi alanlar, yetki belgesi eki taşıt belgesine azami yüklü ağırlığı 3.500 kilogram’dan fazla olan ve eşya taşımak için imal edilmiş taşıt/taşıtları kaydettirerek yurtiçi faaliyette bulunmak istemeleri halinde; K1 yetki belgesi için bu Yönetmelikte gerçek kişiler için öngörülen asgari kapasite ve sermaye şartlarını sağlarlar ve geçerli tam ücret üzerinden ( Değişik ibare:RG-25/7/2014-29071) % 90 fark öderler."

    YanıtlaSil
  3. Mrb.K1* belgemi çocuguma devir edebilirmiyim. Bilgi rica ediyorum tşk.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. evet edebilirsiniz şu linke bir göz atın: http://kyetkibelgesi.blogspot.com.tr/p/k1-babadan-ogluna-ogula-devir-ya-da.html

    YanıtlaSil
  6. K1 belgesi olanlar Doblo araçları ekleyeblirmi yoksa yıldızlı k1 alması gerekirmi

    YanıtlaSil